Overeenstemming over 'open sky' met VS
21 Jun 2012, 06:00
foto
De Surinaamse en Amerikaanse delegatie aan het onderhandelen. (Foto: Raoul Lith)


Het Surinaamse en Amerikaanse onderhandelingsteam hebben elkaar gevonden over de 'open sky' overeenkomst die beide landen willen tekenen. Vandaag wordt een 'memorandum of understanding' getekend tussen de twee delegaties.

Gerard Brunings, lid van het onderhandelingsteam, zegt aan Starnieuws dat over en weer zaken uitputtend besproken zijn. Er zijn diverse overeenkomsten die met landen uit de regio gesloten zijn, waar Suriname uit kon putten. Brunings is tevreden met de uitkomst. "Wij hebben enkele zaken die wij wilden hebben, kunnen doordrukken", deelt Brunings mee.

Suriname in de route
Brunings zegt dat Surinamers mensen en goederen van en naar de VS mogen vervoeren. Afgesproken is dat Suriname in de route moet voorkomen. "Er kunnen nieuwe markten worden aangeboord. De mogelijkheden voor ondernemers zullen toenemen door de overeenkomst", meent Brunings.

"Dit is de eerste 'open sky' luchtvaartovereenkomst die Suriname zal tekenen. De VS toont aan dat er vertrouwen is in de regering", zegt Brunings. Hij merkt op dat het land met zo een overeenkomst zijn kredietwaardigheid verhoogt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May