Breaking news: Storm in oost-Suriname en andere delen land
20 Jun 2012, 21:16
foto
Eerst was er geen waarschuwing van de Meteorologische Dienst, nu wel.


Galibi, Albina en dorpen in Frans-Guyana zijn getroffen door rukwinden. Daken van veel woningen zijn weggewaaid. De rukwinden gaan gepaard met hevige regenbuien. Een deel van oost-Suriname heeft geen elektriciteit. Om 21.10 uur meldde de Meteorologische dienst aan Starnieuws dat het gaat om een golfstoring. De samenleving wordt gewaarschuwd om alert te zijn.

De Meteorologische Dienst Suriname voorspelde dat tijdens buien rukwinden konden optreden. Er was echter geen waarschuwing gegeven. Het waait nog steeds enorm in Albina en omgeving. Ook in andere delen van het land waait het enorm nu.

Situatie kan verergeren
Het inheemse dorp Galibi is omstreeks 19:45 uur getroffen door de storm, die gepaard ging met hevige rukwinden en metershoge golven. De daken van de meeste woningen direct langs de rivier, zijn weggewaaid, meldt redactielid Isaak Poetisi vanuit Albina.

Alle aangemeerde boten aan de oever van de rivier bij Christiaan- en Langamankondre, die samen Galibi vormen, zijn gezonken. De storm bereikte de andere dorpen en Albina binnen een kwartier. Momenteel is de storm in Albina enigszins geluwd, maar de wind is nog sterk. Meteoroloog Truus Warsodikromo zegt aan Starnieuws dat ook al lijkt het alsof de storm is gaan liggen, deze kan weer aanwakkeren. Vooral in de nacht kan de situatie verergeren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May