Offshoreblokken 42 en 45 verder ‘verhandeld’
20 Jun 2012, 21:00
foto


Kosmos Energy en Chevron Global Energy willen dit jaar een driedimensionaal seismisch programma uitvoeren over 5.000 km² van de offshoreblokken 42 en 45. De eerste boring is gepland voor 2014. Vorig jaar december heeft Staatsolie Maatschappij Suriname twee productiedelingscontracten voor deze blokken gesloten met Kosmos Energy.

De offshoreblokken 42 en 45 beslaan een oppervlakte an 11.300 km² op een waterdiepte tussen 200 en 2.600 meters. Op zijn beurt heeft Kosmos Energy op 31 mei een overeenkomst gesloten met Chevron Global Energy. In deze deal heeft Kosmos Energy 50% van haar belang in de blokken 42 en 45 overgedragen aan Chevron. Staatsolie had in haar productiedelingscontracten al goedkeuring gegeven voor deze overeenkomst tussen Kosmos en Chevron.

Kosmos blijft gedurende de exploratiefase de operator, terwijl Chevron die functie overneemt in de productieontwikkelingsfase als er commerciële winbare hoeveelheden olie wordt aangetroffen. Alle kosten in de exploratiefase betalen de twee bedrijven. Pas als deze maatschappijen een commerciële ontdekking doen zullen deze kosten worden terugbetaald.
De contracten zijn gesloten voor dertig jaren. Kosmos Energy is internationaal bezig met de exploratie en productie van olie en gas. Chevron Global Energy is wereldwijd een toonaangevend olie- en gasbedrijf dat zich bezighoudt met exploratie-, productie- en raffinage activiteiten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May