Artsen schrijven president rust voor; gaat niet naar Rio
20 Jun 2012, 00:00
foto
President Desi Bouterse


President Desi Bouterse moet rust houden. Daarom reist hij woensdagochtend niet af naar Brazilië voor deelname aan de Rio+20 conferentie. In zijn plaats participeert vicepresident Robert Ameerali aan de staatshoofdenconferentie.

Minister Winston Lackin zegt aan Starnieuws dat de artsen de president op het hart hebben gedrukt om rust te nemen. "Wij hebben hem allemaal gezegd dat hij moet luisteren naar de artsen. De president heeft teveel van zichzelf gevergd. Hij heeft van huis uit gewerkt, maar eigenlijk mag hij dat ook niet doen", zegt Lackin.

Goed voorbereid
De bewindsman stelt dat de conferentie goed is voorbereid. "Een team heeft zich intensief beziggehouden met het standpunt van Suriname", benadrukt Lackin. Bouterse had met de Braziliaanse president, Dilma Rousseff, eerder ook gesproken over de bijdrage van de Caricomlanden. Lackin is hoopvol gestemd over de belangrijke conferentie waarbij harde afspraken gemaakt zullen worden over duurzame ontwikkeling van het milieu en tegengaan van klimaatsverandering.

Lackin zegt dat de gezondheid van de president voor gaat. "Er is veel te doen, waardoor de president lange uren maakt. Maar het is niet van dien aard dat het staatshoofd zijn werk niet kan doen. Hij zal op een laag pitje functioneren", deelt Lackin mee. De delegatie vertrekt vroeg in de ochtend naar Rio.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May