Minister Blokland beperkt SZF-directeur in handelen
20 Jun 2012, 01:00
foto
Stephen Comvalius, wnd directeur SZF.


Minister Michel Blokland (Volksgezondheid) heeft de waarnemend directeur van Staatsziekenfonds (SZF), Stephen Comvalius in een brief meegedeeld dat hij "geen overeenkomsten mag sluiten die verregaande consequenties hebben".

"Gewijzigde beleidsinzichten", liggen hier aan ten grondslag. Comvalius mag ook geen handelingen plegen in de personele sfeer. En hij moet "lopende zaken op een juiste manier afhandelen". Comvalius om commentaar gevraagd, zegt aan Starnieuws niet te weten waarom de minister hem heeft beperkt in zijn handelen. Hij zegt dat er geen aanleiding is tot deze maatregel.

Minister Blokland om verduidelijking gevraagd, zegt aan Starnieuws dat het om een interne aangelegenheid gaat. Hierover wil hij geen informatie geven. Hij bevestigt slechts dat die brief inderdaad geschreven is naar Comvalius.

Comvalius heeft een contract gesloten met het ministerie van Volksgezondheid. Dit verloopt in mei 2014. Hij heeft ook vakantiedagen tegoed. De SZF-topper wil niet verder ingaan op deze kwestie. Hij wacht de ontwikkelingen verder af. Comvalius is afkomstig uit de politieke partij Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) die geen deel meer uitmaakt van de coalitie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May