500 woningen Albina krijgen rookmelders
20 Jun 2012, 11:00
foto
Brandweer kazerne Albina


Het Korps Brandweer Suriname (KBS) houdt van 25 juni tot 5 juli een brand awareness programma in Albina, de hoofdplaats van Marowijne. Van deze gelegenheid zal gebruik worden gemaakt om 500 rookmelders aan te brengen in woningen, die wordt geïdentificeerd door het districtscommissariaat.

Volgens Glenn Cooman, hoofdvoorlichter zijn de brandgevallen van de afgelopen periode in Albina het KBS niet onopgemerkt gebleven. "We zullen daarom naar de gemeenschap toe de nodige stappen ondernemen", zegt de brandweervoorlichter. Cooman zegt dat in dezelfde periode een brandweeralarmsirene in gebruik wordt genomen in het brandweerkazerne van Albina. Deze sirene is een schenking van de Suralco. Hij stelt in de maand augustus alarmoefeningen in Albina in het vooruitzicht.

Scholieren betrekken
Alwin Pinas, rayoncommandant van Marowijne zegt dat de scholen in Albina nauw betrokken zullen worden bij dit programma. "De kinderen zullen dan de boodschap thuis door te geven aan hun ouders", zegt Pinas.

De brandweertopper zegt dat het vaak voorkomt dat mensen elektrische apparatuur, waaronder rice cooker, mobieloplader en muskietendoder voor lange tijd onder spanning laten. Dit terwijl ze uit huis zijn. Dit is meestal de oorzaak van brand", zegt Pinas.

Wetgeving nodig
Cooman zegt dat bij het plaatsen van rookmelders in de woningen en gebouwen de burgers gewezen zullen worden op die tekorten. Het wettelijke kader dat het voor de brandweer bevoegdheden bij haar optreden geeft, is nog niet af. Cooman zegt dat het KBS bezig is oplossingsmodellen uit te werken die als voorstel aan de minister van Justitie zal worden aangeboden. "Uiteindelijk moet er een wet uit rollen", meent Cooman.

Cooman geeft de jongereninformatiebeurs, die op 15 en 16 juni in Moengo is gehouden een dikke voldoende. Deze beurs waaraan de KBS participeerde, werd georganiseerd door de Stichting Cottica Jongeren en reeds op de eerste dag waren er meer dan 1500 bezoekers. Volgens werden de bezoekers in ruime mate voorgelicht over de verschillende dienstonderdelen. Aan deze beurs namen ook deel bedrijven en ministeries zoals Onderwijs en Justitie en Politie.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May