Ontvluchting Nickerie opgezette zaak
17 Jun 2012, 04:00
foto
Strafinrichting Hazzard in Nickerie


Uit het voorlopige onderzoek blijkt duidelijk dat de ontvluchting van drie gedetineerden uit het huis van bewaring Hazzard, een opgezette zaak is. Starnieuws verneemt dat er al een taxi stond te wachten op de gedetineerden. Ook een boot lag aangemeerd om hen naar Guyana te vervoeren.

De gedetineerden waren maandag aan het werken bij zwembad Bikini, toen ze kans zagen te ontvluchten. De Colombiaan John Freddy Monto Alegre, die vier jaar een straf moest uitzitten, wegens overtreden van de wet verdovende middelen, was pas achttien dagen in Hazzard. Hij is overgebracht van Paramaribo naar Nickerie.

De zaak draait voornamelijk om de Colombiaan. Met hem zijn ook gevlucht Furgel Arthur Grant en Lionel Cairo. Penitentiaire ambtenaren hebben hand- en spandiensten verricht bij de ontvluchting. Acht van hen zijn hangende het onderzoek op non-actief gesteld. Minister Edward Belfort en zijn staf hebben deze kwestie uitvoerig besproken met de leiding van Hazzard zaterdag. De bewindsman heeft een bezoek gebracht aan de inrichting.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May