Acht penitentiaire ambtenaren Hazzard op non-actief gesteld
16 Jun 2012, 21:30
foto
Minister Edward Belfort op bezoek bij strafinrichting Hazzard in Nickerie. Naast hem onderdirecteur Otmar Ling en directeur Carlo Palmtak. Rechts wnd directeur Justitie en Politie, Inez Sedney-Huijzen.


Acht penitentiaire ambtenaren, werkzaam bij strafinrichting Hazzard, zijn buiten functie gesteld. Hun betrokkenheid bij de ontvluchting van drie gedetineerden wordt onderzocht. Dit deelde minister Edward Belfort vandaag mee op een persconferentie in Nickerie.

De ontvluchte gedetineerden zijn Furgel Arthur Grant, Lionel Cairo en de Colombiaan, John Freddy Monto Alegre. Grant moet een straf uitzitten van vijf jaar voor diefstal en Cairo moet een gevangenisstraf uitzitten van tien jaar voor diefstal door geweldpleging. Monto Negro was voor vier jaar veroordeeld. Hij zit vast voor overtreden van de wet op verdovende middelen.

De minister zegt dat het onderzoek nog gaande is. Hij bracht vandaag een bezoek aan strafinrichting Hazzard en heeft een onderhoud gehad met de leiding. Hierbij waren ook aanwezig waarnemend korpschef Humphrey Tjin Liep Shie en waarnemend directeur van Justitie en Politie Inez Sedney-Huijzen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May