Venetiaan stelt onderzoekscommissie in voor Coronie
16 Jun 2012, 13:45
foto
NPS-voorzitter Ronald Venetiaan


De voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS) heeft een onderzoekscommissie ingesteld om te onderzoeken of er zich in de afdeling Coronie ongewenste praktijken hebben voorgedaan. De commissie staat onder leiding van Alwin Baarh. Verder hebben hierin zitting Karel Zeefuik en Adiel Kallan.

"Naar aanleiding van geruchten, ook anoniem in de pers gebracht, vanuit Coronie, is in de gemeenschap de indruk gewekt, dat bij de procedure op weg naar de verkiezing van een nieuwe partijvoorzitter van de NPS, zich in de afdeling Coronie ongewenste praktijken hebben voorgedaan", schrijft Venetiaan aan de afdelingsvoorzitter Kenneth Bruining.

Naam zuiveren
"Ik heb besloten een onderzoekscommissie samen te stellen om na te gaan of de geruchten een basis van waarheid hebben of niet. Ik hoop van harte dat het resultaat zal zijn, dat het om loos alarm gaat, zodat de naam van de NPS afdeling Coronie en van de NPS als geheel, volledig gezuiverd wordt van elke verdenking.
Mocht de uitkomst van het onderzoek toch anders uitvallen, dan zult u, naar ik aanneem, samen met de nieuwe partijvoorzitter, ongetwijfeld de nodige maatregelen treffen", stelt Venetiaan in de brief.

Bruining verklaarde eerder tegenover Starnieuws dat hij onderzoek gepleegd heeft en dat er geen sprake is van omkoping of andere ongeregeldheden. Hij vreest geen enkel onderzoek en is gerust over de situatie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May