VN steunt ontwikkeling kwetsbare groepen Suriname
16 Jun 2012, 06:00
foto
VN-vertegenwoordiger Marcia de Castro en minister Winston Lackin feliciteren elkaar met de ondertekening van het actieplan. (Foto: Buza)


Het actieplan van de Verenigde Naties (UNDAP) moet de positie van kwetsbare leefgemeenschappen helpen verbeteren. Vrijdag is door Buitenlandse Zaken en de VN een actieplan ondertekend over de periode 2012-2016.

Er zal technische assistentie worden verleend op de gebieden, gezondheid, onderwijs, jeugd en kinderen, sociale zekerheid en armoedebestrijding, agrarische sector, milieu, wetgeving en het gebruik van nieuwe technologieën voor de ontwikkeling. VN-vertegenwoordiger Marcia de Castro zei dat de VN samen zal werken met de regering om significante resultaten te boeken voor ontwikkeling van de kwetsbare groepen.

Het UNDAP specificeert de interventies die zullen worden ondernomen om de ontwikkelingsdoelen te bereiken. Volgens De Castro is het belangrijkste doel van het actieplan om de regering te assisteren bij het uitvoeren van de belangrijke doelen van het ontwikkelingsplan gericht op de verbetering van de levensomstandigheden van de Surinaamse staatsburgers.

Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken gaf het belang van de samenwerking aan met internationale organisaties. Hij deelde mee dat de regering meer waarde hecht aan technische assistentie en kennisoverdracht in plaats van financiële ondersteuning.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May