Onderafdelingen Marowijne achter NPS kandidaat Fernald
14 Jun 2012, 20:45
foto
Voorzitterskandidaat NPS Ivan Fernald krijgt de steun van onderafdelingen Marowijne.


De voorzitter van de afdeling Marowijne van de Nationale Partij Suriname (NPS) Hugo Bron heeft vanavond een machtigingsvergadering belegd op de Waaldijkschool in Moengo. Achttien onderafdelingen waren op het schoolterrein. Veertien hebben deelgenomen aan de vergadering. Zij hebben unaniem gekozen voor de voorzitterskandidaat Ivan Fernald.

De meerderheid van het bestuur van Marowijne heeft eerder voor kandidaat Gregory Rusland gekozen, maar het zijn de onderafdelingen die uiteindelijk de machtiging geven aan het afdelingsbestuur. Secretaris Ronald Lith van NPS Marowijne heeft deze week tegenover Starnieuws verklaard dat het bestuur van de afdeling drie personen heeft gemachtigd om voor Rusland te stemmen zondag.

Toeziend oog bestuur
Aangezien de verkiezing in diverse districten voor tumult heeft gezorgd, was een afvaardiging van het NPS hoofd- en congresbestuur aanwezig op de vergadering in Moengo. Zij waren als waarnemer aanwezig. De bestuursleden die voor Rusland kiezen, zeggen dat de onderafdelingen niet actief zijn. Zij vinden dat het congresbestuur hun machtiging moet accepteren. Bron benadrukte tegenover Starnieuws dat hij de vergadering van de bestuursleden niet erkent. Het zijn de onderafdelingen die de machtiging moeten geven om te stemmen.

Met deze ontwikkeling is de stand op dit moment gelijk. Achter de kandidatuur van Fernald staan Sipaliwini, Brokopondo en Marowijne. Rusland heeft de steun van Para, Coronie en Wageningen. Dit brengt de stand op 3-3. De overige vijf afdelingen van de NPS vergaderen vrijdag en zaterdag. De verkiezing vindt plaats zondag.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May