Protestactie vissers en veerboothouders beëindigd
14 Jun 2012, 14:30
foto
Links assembleelid Arthur Tjin-S-Tsoi, uiterst rechts Alberto Melin, rechts van hem Sylvia Burnet en booteigenaren, bij de Commewijne rivierdijk. (Foto: Edward Troon)


Een protestactie van vissers van Nieuw Amsterdam en veerboothouders op de route Leonsberg-Kabel (Commewijne) is vanmorgen beëindigd. Zij hebben uit onvrede met de nieuwe aanmeer faciliteiten, vanaf gistermiddag de voortgang van de werkzaamheden aan de rivierdijk geblokkeerd.

Staande bij de dijk hebben de booteigenaren vanmorgen hun standpunt voorgelegd aan bestuur opzichter Sylvia Burnet, ressorthoofd van Nieuw Amsterdam en Alberto Melin, projectleider van de dijkwerkzaamheden namens het ministerie van Openbare Werken.

Ter plekke oplossing gezocht
Assembleelid Arthur Tjin-A-Tsoi (Nieuw Front/NPS), aanwezig op uitnodiging van de veerboothouders, luistert naar de verschillende standpunten en zegt: “Ik haal hieruit dat er nog ruis is in de communicatie, ondanks dat partijen de afgelopen vier jaren met elkaar hebben gesproken. Het is in ieders belang dat de dijk komt.” Hij vraagt de aanwezige booteigenaren de blokkade op te heffen, zodat aannemer MNO Vervat het werk kan hervatten.

Boothouders en Melin zijn daarna naar de steiger gelopen en hebben ter plekke een oplossing gevonden voor de aanmeerfaciliteit. “Het is een eenvoudige oplossing,” zegt de projectleider, “de aannemer moet, volgens bestek, de houten palen uit de bestaande schoeiing verwijderen. Deze palen worden aan de vissers en boothouders gegeven, die het zelf aan het eind van de betonnen steigers zullen vastmaken”.

Edward Troon
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May