Noah bus met leerkrachten over de kop
13 Jun 2012, 21:30
foto
Het Noah busje waarin de slachtoffers zaten.


Een voertuig van het merk Noah ging vanmiddag over de kop op de Oost-Westverbinding nabij Solegakampu. Bij dit verkeersongeval zijn leerkrachten betrokken. Zij reisden van Albina naar Moengo, waar ze wonen. Het gaat om drie leerkrachten van voj Albina, één van O.S Albina, de coördinator van het Nucleus centrum Albina en de chauffeur.

Volgens John Koorndijk, ressortcommandant van Albina zijn drie leerkrachten zwaar gewond geraakt, terwijl drie anderen en de chauffeur met minder zware letsels het van af hebben gebracht. De slachtoffers zijn na behandeling op de RGD-poli in Albina overgebracht naar het ziekenhuis in Frans-Guyana.

Slecht nieuws
Deze slechte tijding werd vernomen toen de brandweer van Albina de melding kreeg. Op dat moment vond het officiële gedeelte van de ondertekening van het contract plaats in de brandweerkazerne voor het startsein van het ontwateringsproject in Albina. Minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling en andere hoogwaardigheidsbekleders waren voor enkele momenten stil door het slechte nieuws.

Bas Ahmadali, directeur van het decentralisatie bureau, moest zijn toespraak onderbreken omdat de brandweer moest uitrukken. "Op dit mooie en vreugdevol moment, worden we geconfronteerd met dit droevige nieuws", liet Ahmadali zich ontvallen.

Terneergeslagen
Volgens ressortcommandant Koordijk is het nog niet bekend wat de oorzaak is geweest van het verkeersongeval. "Bij het verdere onderzoek moet dat blijken", zegt hij. De politiefunctionaris stelt dat indien blijkt dat de chauffeur zich schuldig heeft gemaakt aan hard rijden zijn rijbewijs zal worden ingevorderd.

Directeur Merredith Holter van voj Albina verklaart terneergeslagen tegenover Starnieuws dat twee leerkrachten van haar school die in de examenklas les geven, betrokken zijn bij dit ongeval. De leerkrachten oefenen met de leerlingen de leerstof als voorbereiding op de schoolexamens die op 3 juli beginnen. "Indien de leerkrachten voor langere tijd uitvallen, weten we nog niet hoe dit euvel op te vangen", zegt Holter.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May