Kinderrechten actieplan wordt strak aangepakt
13 Jun 2012, 23:00
foto
Consultant Winston Ramautarsing tijdens een workshop over het actieplan kinderechten. (Foto: Raoul Lith)


Tien ministeries trekken hard aan het kinderrechten actieplan. Zij behandelden de verdere aanpak en de uitvoering ervan. Het nationale actieplan beslaat de periode 2009-2014 en omvat activiteiten, die de positie van de kinderen moet verbeteren.

Er zijn twaalf aandachtgebieden waarop elk ministerie zich op moet richten. Er zijn personen aangewezen die het actieplan moeten monitoren, rapporteren en werkplannen maken.
Deze vertegenwoordigers hebben drie workshops gevolgd en mochten gistermiddag uit handen van de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Alice Amafo, een certificaat in ontvangst nemen. “Totaal is er een kwart miljoen vrijgehouden om de vertegenwoordigers te trainen, niet alleen in het monitoringssysteem, maar ook in het verbeteren van situaties van kinderen”, zegt Winston Ramautarsing, consultant van het actieplan kinderrechten.

SRD 116 miljoen uitgetrokken
Het nationale actieplan voor kinderen werd in 2008 geschreven. “Maar niemand had toen dit plan uitgevoerd”, zegt Ramautarsing. SRD 116 miljoen is vrijgemaakt voor dit project. Voor armoedebestrijding bij kinderen is SRD 65 miljoen uitgetrokken en voor kinderen met een beperking SRD 32,5 miljoen. Ramautarsing hoopt dat het project nu wel van de grond komt.

Dit actieplan voor kinderrechten beslaat een periode van 2009-2014. “We gaan niet alles kunnen realiseren, maar je moet wel ergens beginnen”, stelt Ramautarsing. In 2014 zal er geëvalueerd worden en daarna zal een nieuw plan worden opgezet voor vijf jaar. Ramautarsing is als consultant aangetrokken om voor de overheid een monitoringssysteem op te zetten.

Gretl Wolfram
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May