OBS misnoegd over uitblijven resultaat tariefsverhoging
13 Jun 2012, 02:30
foto
Kenneth Themen, voorzitter OBS


De Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname, die voor de overheid vervoersdiensten onderhoudt, is misnoegd over het uitblijven van resultaten over tariefsverhoging. Er is een gesprek geweest met het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling waarna verder niets is gebeurd.

Voorzitter Kenneth Themen zegt aan Starnieuws dat de gemoederen verhit zijn. Op basis van de inflatie heeft de OBS 15% verhoging van de tarieven gevraagd. “Dit is een redelijke vraag. De inflatie is altijd door ons gehanteerd bij tariefsverhogingen”, zegt Themen.

Instaan voor gevolgen
De coördinatoren van de districten hebben al overleg gevoerd met de bushouders. “De mensen zijn zeer ontevreden en zullen als het nodig is tot het uiterste gaan”, zegt Themen. Donderdagavond komt de OBS in vergadering bijeen. Als er dan nog geen beweging komt vanuit het Minov, kan Themen niet instaan voor de gevolgen.

De OBS had op 21 mei de overheid anderhalve week de tijd gegeven om een besluit te nemen. Er is een keer vergaderd en daarbij is het gebleven, zegt Themen. Hij vindt dat het Minov niet op deze manier kan omgaan met de OBS die zich steeds constructief heeft opgesteld.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May