Toestand Hosni Mubarak verslechtert
11 Jun 2012, 11:00
foto
Hosni Mubarak, tijdens het proces tegen hem. Hij raakte telkens buiten bewustzijn. (Foto: AP)


Het gaat niet goed met de Egyptische ex-president Hosni Mubarak. Zijn toestand is verder verslechterd. Artsen hebben al twee keer met stroomstoten zijn hartritme hersteld. Mubarak is in coma en zijn toestand zou stabiel zijn.

De verdreven staatsman ligt in het ziekenhuis van de gevangenis waar hij wordt vastgehouden. Eerder werd al bekend dat de gezondheid van Mubarak achteruitging. De 84-jarige raakt geregeld buiten bewustzijn, had een onregelmatige hartslag en lag hij aan de beademing. Zijn echtgenote Suzanne Mubarak en hun twee schoondochters kregen speciale toestemming om gisteren een bezoek te brengen aan de ex-president, meldt het NRC Handelsblad.

Ook veiligheidsfunctionarissen hebben verklaard dat de gezondheid van Mubarak zienderogen achteruitgaat. De verdreven staatsman heeft ruim dertig jaar geregeerd in Egypte. De twee zonen van Mubarak, Gamal en Alaa, staan aan het ziekbed van hun vader op de afdeling intensive care van het ziekenhuis van de Torah-gevangenis nabij Caïro. Mubarak werd begin deze maand tot levenslang veroordeeld. Hij werd medeplichtig bevonden aan de dood van honderden betogers tegen zijn regime
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May