Filmmakers krijgen extra impuls via The Back Lot
09 Jun 2012, 01:00
foto


Surinaamse filmmakers zullen in diverse disciplines van film maken masterclasses kunnen volgen. Stichting The Back Lot en de Nederlandse Film en Televisie Academie zijn een samenwerking aangegaan. Hierdoor wordt een mogelijkheid gecreëerd voor studenten van de Filmacademie en filmmakers in Suriname om hun kennis en ervaring uit te wisselen.

Door de masterclasses kunnen Surinaamse filmmakers in de gelegenheid worden gesteld hun kennis te vergroten. Derde- en vierdejaars studenten van de Filmacademie kunnen hun filmprojecten en eindexamenproducties in Suriname uitvoeren.

De beide instellingen delen in een persbericht mee dat ze met deze samenwerking een aanvulling bieden op het bestaande lesaanbod. De Nederlandse studenten kunnen hun blik internationaal verruimen en kennis opdoen bij de vele culturen in Suriname. Lokale filmmakers kunnen door de trainingen ook mogelijkheden verder ontwikkelen.
De Nederlandse Film en Televisie Academie verzorgt al vijftig jaar opleidingen op het gebied van film en televisie. The Back Lot wil haar tweede decennium ingaan met een verbreding en verdieping van haar activiteiten

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May