Na vier jaar weer Sufov expo
09 Jun 2012, 06:00
foto
Foto: Chelo C. van Leeuwaarde


Na vier jaar zal de Surinaamse Fotografen Vereniging (SUFOV) weer eens een eigen expositie houden en het beloofd zeker een bezoek waard te worden! Van de ingezonden titels werd die van Judith Redmount, penningmeester van SUFOV, met de pakkende naam ‘Keep the moment’ gekozen.

In vergelijking met de laatste expo, mogen nu alleen leden meedoen en het aantal deelnemers is 38, waarbij er niet alleen bekende professionele fotografen hun werken zullen laten zien maar ook twee ereleden, kersverse enthousiaste leden en amateur fotografie liefhebbers. Een nieuw lid en hobbyist is Paulus Soegriemsingh die onlangs de cursus basisfotografie van SUFOV volgde en in de startblokken staat om voor de eerste keer aan een expo mee te doen. “Op de valreep schoot ik nog afgelopen zondag na middernacht mijn laatste foto die ik expowaardig achtte. Ik was al uren daar langs de rivier en eindelijk lukte het me die bewuste shot te maken”.

Op deze expo zullen er van natuur tot glamour foto’s te zien zijn in grote en kleine formaten al dan niet ingelijst. Mandy Chiu Hung van Picture Perfect heeft speciaal voor deze expo aangeboden dat in samenwerking met Prolasco de foto op kwaliteitsmateriaal afgedrukt wordt waarna er ook een passende inlijsting met een passe partout gekozen kon worden.

In de lift
Volgens Rudi Moeridjan van de expo-commissie zijn er ongeveer 150 inzendingen en bestond de mogelijkheid om eerst de foto’s te laten beoordelen voor geschiktheid. Vooral de nieuwelingen maakten goed gebruik hiervan en hij vindt dat vooral zij zich kunnen optrekken aan de meer gevorderden door mee te doen. “Iedere keer na de cursus basisfotografie zie je dat het enthousiasme oplaait en om dat erin te houden is het goed om een expo te houden”. SUFOV hoopt hiermee aan te tonen dat fotografie behoorlijk in de lift is.

De expo ‘Keep the moment’ wordt op 18 juni geopend om zes uur ‘s middags in de Congreshal, duurt tot en met 23 juni en is voor een ieder gratis toegankelijk.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May