Pilot shuntmissie in Nickerie afgerond
09 Jun 2012, 08:00
foto


Het Lachmiepersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LM SZN) heeft vrijdag de eerste ‘Shuntmissie afgerond. Het is een pilot project dat is uitgevoerd door een team uit Amsterdam Medisch Centrum (AMC). De vaatchirurg Ignace Tielliu en zijn team bestaande uit een vaatlaborant, Jan Loonstra en de verpleegkundige Cor de Bruin, hebben de operaties gepleegd.

Een shunt is een chirurgisch aangelegde verbinding tussen een ader en een slagader. Meestal wordt deze in de onderarm aangebracht. Er is bij acht personen een shunt geplaatst, van wie twee uit Paramaribo zijn gekomen. De patiënten worden gedialyseerd bij het Brahma nierdialyse centrum Nickerie.
Eigenaar Kwok Choy wil zijn patiënten zo goed als mogelijk accommoderen en zo snel mogelijk helpen.

De missie is een samenwerking van het nierdialyse centrum van Nickerie en het LMSZN, met toestemming van het ministerie van volksgezondheid uitgevoerd. Waarnemend Medisch directeur Heve Sibilo zegt dat het ziekenhuis de missie moest faciliteren en dat is gedaan. Het doel van een shunt is het verkrijgen van een goede bloedstroom naar de dialysemachine. De missie duurde van 4 juni tot en met 8 juni en is succesvol afgesloten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May