Scholieren Galibi voor educatieve dagtocht naar Paramaribo
08 Jun 2012, 15:00
foto
Leerlingen van Galibi stappen in de bus naar Paramaribo.


In een uitgelaten stemming kwamen 21 leerlingen van het 6e leerjaar van de St Antoniusschool uit Galibi vandaag aan te Albina. Tot maandag doen zij, onder begeleiding van vier leerkrachten en drie ouders, mee aan de jaarlijkse educatieve dagtocht naar Paramaribo. Ook jeugdparlementariër Stafanus Ligorie reist mee met de delegatie.

"Ik denk dat het voor mij leerrijk zal zijn", verwacht de 14-jarige Michael Tokoe. Hij voelt zich gelukkig dat hij deze educatieve dagtocht mag meemaken. "Ik denk dat ik goed gemotiveerd terugkom", zegt Michael. Zijn klas- en leeftijdgenote Koejeroeme Tokoe kijkt er met genoegen uit naar deze gelegenheid. Zij hoopt veel te mogen opsteken om goed beslagen de schooltoets tegemoet te gaan.

Veel inspanning
Deze trip wordt na twee jaar weer mogelijk gemaakt door inventiviteit van de schoolleiding. De kapiteins van Christiaan- en Langamankondre (Galibi) zorgden voor vervoer naar Albina. Verblijf en voeding voor de vier dagen zijn ook voor hun rekening.

Jeugdparlementarier Ligorie die de noodkreet van de school vernam, nam gelijk contact met de Nationale Vervoersbedrijf. Dit resulteerde in het beschikbaar stellen van een bus voor het vervoer van de kinderen van en naar Albina. "Het is mijn taak om als jeugdvertegenwoordiger waar nodig en mogelijk mijn doelgroep bij te staan", zegt Ligorie aan Starnieuws.

Schoolleider Dayenne Lieuw A Len heeft moeite noch tijd gespaard om deze trip mogelijk te maken. Voor de scholieren is de trip een motivatie, gelet op de komende schooltoets. Om het belang van deze trip benadrukken, geeft zij aan dat het slagingspercentage op deze school in 2009 nog 98% was. Vorig jaar slaagde slechts 33,1%.

Programma
De delegatie logeert in de Graaf von Zinzendorf Herberg. Het programma begint vanmiddag met een bezoek aan Villa Zapakara, waarna een stadswandeling volgt.
Verder bezoeken aan het schildpadden centrum, de Paramaribo Zoo. Zondag wordt de dienst in de Kathedraal bijgewoond. Een bezoek TBL Cinema, Mac Donald en een wandeling in Hermitage Mall staan ook op het schema. Maandag wordt deze trip afgesloten met een bezoek aan De Nationale Assemblee.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May