'Bende van Papatam' een hersenschim
08 Jun 2012, 08:00
foto
De opgeschorte actie van de bewoners van Papatam.


Het is een hersenschim te geloven dat er een 'bende van Papatam' bestaat. "Ik denk dat die gedachte bewust is gecreëerd en in stand wordt gehouden in de media", zegt Abrahams Angoso. Starnieuws hield deze vraag voor aan de actievoerende bewoners van Papatam over het bestaan van een 'Papatam bende'.

"Ik hoor ook die verhalen, maar ik ben er niet van op de hoogte", zegt parlementariër Marinus Bee (A Combinatie/Abop). "In mediaberichten wordt uitdrukkelijk verwezen naar die bende, al is een overval gepleegd bij de brug over de Moiwanakreek", zegt Bee. Hij houdt de vertegenwoordigers van Papatam voor dat aan henzelf ligt om dat beeld tegen te gaan. "Het is onze taak om de naam van Papatam te verheffen", meent Bee.

Geen sprak van bende
"Er is geen sprake van een bende", beweert ressortcommandant John Koorndijk om een reactie gevraagd aan Starnieuws. "Anders had de politie werk van gemaakt om de bende te achterhalen", benadrukt Koorndijk. De politietopper zegt dat incidentele zaken zich voordoen, maar dan gaat het om jongens uit Albina en Moengo die zich in het gebied ophouden en bezig zijn met criminele activiteiten.

Assembleelid Ramses Kajoeramari⁠ (Mega Combinatie/NDP) weet ook niets af van een 'bende van Papatam'. De rellen in de kerstnacht in 2009 in Papatam typeert hij als een incident. "Ik vind het daarom merkwaardig dat er steeds gesproken wordt over de bende van Papatam", aldus Kajoeramari⁠.
Wat Starnieuws bij de opgeschorte actie van de Papatam bewoners is opgevallen, is dat de actievoerders morele ondersteuning kregen vanuit het Chinese zakenleven en de aanwezige Brazilianen. Ook zij zijn ontevreden over de slechte wegsituatie en de waterhuishouding van het Papatamgebied.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May