Nieuwe ministers welkom geheten in DNA
07 Jun 2012, 20:30
foto
Nieuwe ministers vandaag in De Nationale Assemblee.


Ruim een maand na het aantreden van de nieuwe ministers, zijn ze vandaag voorgesteld aan De Nationale Assemblee. De ministers, Shirley Sitaldin (Onderwijs en Volksontwikkeling), Ismanto Adna (Sport en Jeugdzaken), Michel Blokland (Volksgezondheid), Stanley Betterson (Regionale Ontwikkeling) en Edward Belfort (Justitie en Politie) werden welkom geheten door De Nationale Assemblee.

Sitaldin kreeg een speciale welkom van assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons, die het noemenswaardig vindt dat er voor het eerst in de Surinaamse geschiedenis er een vrouwelijke minister is op het Minov.

Officieel voorstellen
De begroeting van de ministers aan het begin van de vergadering geschiedde eerst bij afwezigheid van Sitaldin, Betterson en Adna. Het was vicevoorzitter Ruth Wijdenbosch (NF/NPS) die Simons er op wees dat de regering een kennismaking met de nieuwe bewindslieden had moeten organiseren. Simons deed hierop het verzoek aan vicepresident Robert Ameerali om alsnog ervoor te zorgen dat de nieuwe ministers aanwezig zijn in het parlement.

Ameerali zegde dit toe. Ongeveer een uur nadat de vergadering was gevorderd, kwamen de drie ontbrekende nieuwe ministers de vergadering binnen en werden aan het college voorgesteld door Ministers Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken. De nieuwe ministers zijn beëdigd op 3 mei.

Oproep aan vrouwenorganisaties
Simons richtte een speciaal woord tot minister Sitaldin en riep vrouwenorganisaties op ervoor te waken dat deze minister niet om haar vrouw zijn op een verkeerde manier wordt behandeld dan haar voorgangers op het ministerie. “Als de minister fouten maakt zullen we haar kritisch begeleiden”, zei Simons.

Wijdenbosch merkte op dat er in de regering nog altijd weinig vrouwen zijn. Volgens haar is er een evenredige verdeling van mannen en vrouwen in de samenleving. Echter is dat niet te zien in de regering. “Deskundige vrouwen mogen niet ontbreken in de regering”, zegt Wijdenbosch.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May