Nieuw beddenhuis voor Gezondheidscentrum Brownsweg
08 Jun 2012, 01:00
foto


Patiënten uit Brownsweg en omgeving hoeven niet meer naar Paramaribo als ze moeten worden opgenomen. Het gezondheidscentrum van de Medische Zending/Primary Health Care Suriname is uitgebreid met een nieuw beddenhuis.

Het beddenhuis bestaat uit een mannen- en een vrouwenzaal met elk een capaciteit van vier bedden. De vroegere en enige observatieruimte was te krap en werd ook gebruikt voor zwangerschapscontrole en bevallingen. Er was behoefte aan een beddenhuis. Daarom diende de Medische Zending in 2007 het project ter uitbreiding van het gezondheidscentrum Brownsweg met een beddenhuis bij het ministerie van Volksgezondheid.

Veel werk verzet
Het Health Sector Reformprogramma is gefinancierd door de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB). In het project werd ook meegenomen de inrichting van een tandheelkundeafdeling met drie tandartsstoelen en bijbehoren. Het doel is om preventieve en curatieve tandheelkundige zorg te bieden aan ruim 5000 bewoners van de omgeving Brownsweg. Tevens zullen gezondheidsassistenten in opleiding er terecht kunnen voor hun tandheelkundige praktijkstage. Dit doel zal onder andere tot stand komen in samenwerking met de Stichting Jeugd Tand Verzorging (JTV).

Met de IDB financiering van ruim US$ 124.000 is er hard gewerkt aan de uitbreiding van het centrum en volledige inrichting van het nieuwe beddenhuis. De Medische Zending heeft uit eigen besparingen ruim 360.000 SRD bijgedragen, waarbij het totale gezondheidscentrum tevens een volledige renovatie heeft ondergaan.
Vandaag zal minister Michel Blokland van Volksgezondheid de opening verrichten van het beddenhuis.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May