Actievoerders Papatam rekenen op betrouwbare overheid
06 Jun 2012, 20:00
foto
Districtscommissaris Theo Sondrejoe en assembleelid Marinus Bee in gesprek met de actievoerende bewoners van Papatam. (Foto: Isaak Poetisi)


De acties van bewoners van Papatam, ondersteund door Albinezen, zijn opgeschort. Dit is het resultaat van een gesprek dat districtscommissaris Theodorus Sondrejoe vanmiddag had met een afvaardiging van de protesterende bewoners van Papatam.

"We rekenen op een betrouwbare overheid, die gemaakte afspraken zal nakomen", zegt de zichtbaar opgeluchte actieleider Abrahams Angoso aan Starnieuws. Het ultimatum van twee weken blijft volgens de actievoerders recht overeind. Het liefst hadden ze de toezeggingen op schrift.

Moeizaam proces
De actievoerders zijn uiteindelijk meegegaan met het voorstel van vicepresident Robert Ameerali in samenspraak met minister Ramon Abrahams van Openbare Werken (OW). De parlementariër Marinus Bee (A Combinatie/Abop) bracht de boodschap gisteravond over in een meeting in het Nucleus Centrum te Albina. Deze werd door de meerderheid van de actievoerders van de hand gewezen. Ze stelden daarbij dat ze minister Abrahams van OW willen zien.

Bee gaf echter niet op en probeerde de actievoerders vanmorgen vroeg nog eens tot andere gedachten te brengen. Dat liep op niets uit. Sondrejoe kwam later op de dag naar Albina en voegde zich in de stromende regen bij de actievoerders. Tijdens het gesprek dat daarop volgde, werd afgesproken dat de actievoerders eerst met elkaar een standpunt zouden bepalen.
Sondrejoe is verheugd dat er rust is gebracht in Albina. Hij is blij dat actievoerders hun medewerking hebben verleend om deze kwestie tot een goed einde te brengen. "Het is nu de taak van de DNA-leden om het akkoord met de actievoerders uit te voeren", meent de dc.

Delegatie OW
OW heeft vandaag, een dag eerder dan het voorstel van Ameerali, een technisch team naar Papatam gestuurd om de problematiek van de weg en de ontwatering in kaart te brengen. "We moeten aan de hand van de bevindingen een technisch advies uitbrengen aan de departementsleiding", zegt Jermain Linger. Als waarnemend hoofd van de afdeling Wegen van OW, gaf hij leiding aan het technische team.

Stefanus Ligorie, jeugdparlementariër van Marowijne en bewoner van Albina, toonde zich eveneens opgelucht met het bereikte resultaat. De jeugdvertegenwoordiger is gisteren de hele dag tot vanochtend 3 uur als morele ondersteuning bij de actievoerders gebleven. "Ook ik kan me terugvinden in het voorstel van de vp", zegt hij. Ligorie wijst met enige reserves er op dat wanneer door de overheid toezeggingen worden gedaan, dat vaak genoeg de uitvoering achterwege blijft. Hij is blij dat OW een delegatie heeft gestuurd om de situatie op te nemen. "Echter moet gesteld worden dat voor een probleem, dat zich acht jaren heeft voortgesleept, de mensen ook twee weken het geduld moeten kunnen opbrengen". Volgens Ligorie moet de overheid de ruimte gegund worden om haar werk te doen.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May