Suriname een sportwebsite rijker
06 Jun 2012, 17:00
foto


“Het opkomende talent, ook uit de volksbuurten, moet bekendheid krijgen. Er zijn veel mensen met talent in ons land, maar ze worden onvoldoende belicht. Door het lanceren van www. smesport.com vanmiddag in het Mambo River Ressort, zal hierin een verandering komen”, stelt directeur Kishen Jhagroe.

Het idee om een sportsite te lanceren komt van een zus en zwager van Jhagroe. Volgens hen krijgen niet alle takken van sport media-aandacht. Zij zullen op de website de laatste weetjes over binnen- en het buitenlands sportnieuws publiceren. De kosten om dit project te realiseren heeft de familie uit eigen zak opgehoest. Als ondernemers zien zij dit als een sociaal project in vergelijking met hun marketing bureau.

Samenwerken met sportbonden
Het verzamelen van sportnieuws voor de website zal in samenwerking gebeuren met de verschillende sportbonden. De directie van smesport.com heeft nog geen sportjournalisten aangetrokken, maar hoopt dat dit op korte termijn mogelijk wordt. “Om de website te onderhouden en personeel te kunnen betalen, moet je adverteerders hebben, maar wij zijn nog niet zo ver”, zegt Jhagroe.

Voor de organisatie staat centraal dat zij met de sportsite een bijdrage kan leveren aan de groei en bekendheid van de Surinaamse sport en sporters. “Via deze sportwebsite kunnen mensen over de gehele wereld, maar vooral Surinamers, gratis lezen over de Surinaamse sport en de prestaties van onze sporters”, meent Jhagroe.

Sushma Biere
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May