Papatam actievoerders willen minister OW zien
06 Jun 2012, 01:00
foto
Voertuigen worden niet doorgelaten door de barricade op de weg naar Papatam. (Foto: Isaak Poetisi)


De meerderheid van de bewoners, die sinds dinsdagochtend de weg naar Papatam barricaderen, heeft besloten de actie voort te zetten. De bewoners willen eerst minister Ramon Abrahams van Openbare Werken (OW) zien. Ze nemen geen genoegen met de boodschap van parlementarier Marinus Bee (A Combinatie/Abop), die hij namens de vicepresident Robert Ameerali een oplossingsmodel overbracht aan de actieleiding.

Als oplossingsmodel is aangegeven dat een team van deskundigen van OW donderdag zich plaatselijk komt oriënteren. Binnen twee weken zal een aanvang worden gemaakt met de structurele aanpak van de weg. De actievoerders verwerpen echter dit voorstel. Aangevoerd wordt dat er geen vertrouwen is in boodschappen van Bee, omdat het al twee keren is voorgekomen dat oplossingsmodellen besproken worden, maar dat de resultaten uitblijven.

Het assembleelid heeft dinsdagavond tevergeefs getracht de bewoners tot andere gedachten te brengen. Na beraadslagingen hebben zij besloten alleen genoegen te nemen als minister Abrahams komt vertellen hoe de weg aangepakt zal worden. Bee bevestigt tegenover Starnieuws dat hij het antwoord heeft gekregen dat de bewoners de actie niet zullen opheffen. "Ik ga in de ochtend de vicepresident op de hoogte stellen van het eindresultaat", aldus Bee die eerder op de avond een positief beeld had van de situatie en dit ook mee meegedeeld had aan Ameerali.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May