Weg naar Papatam blijft afgesloten
05 Jun 2012, 14:00
foto


De weg naar Papatam blijft afgesloten. De actievoerende bewoners hebben, na een gesprek met een afvaardiging van de bestuursdienst van Albina, aangegeven niet te zullen wijken. Zij willen een garantie voor een structurele oplossing van de nijpende wegsituatie.

De afvaardiging van de bestuursdienst vertrok kort daarna naar Moengo, waar de standplaats is van de districtscommissaris. De actievoerende groep besloot alleen toegang aan de politie te verlenen. Het wordt de ondernemers en houders van supermarkten onmogelijk gemaakt hun goederen te vervoeren langs de barricades. Actieleider Abrahams Angoso zegt aan Starnieuws dat de bestuursdienst deze actie serieus moet nemen. Velen zijn gestrand bij de barricade.

Structurele oplossing
Kort na 10 uur wilde de bestuursdienst de weg egaliseren, maar de actievoerders houden voet bij stuk. Zij willen een structurele oplossing."We willen zand en duikers zien en geen egalisatie van de weg", zegt Angoso. "Wan ogri e tya wan bun". Woorden van jeugdparlementariër Stefanus Ligorie. Hij gelooft dat met deze daad van de bewoners er nu daadwerkelijk een structurele oplossing komt.

"Men moet komen uitleggen wat de oplossing zal zijn", zegt parlementariër Ramses Kajoeramari⁠ (Mega Combinatie/NDP). "Sinds ik als DNA-lid ben geïnstalleerd, heb ik de problematiek van de weg naar Papatam en die naar Erowarte bij de autoriteiten aangekaart. Een keer ben ik met de schoolbus naar Papatam geweest voor mijn oriëntatie. Vorig jaar heb ik een technische delegatie van het ministerie van Openbare Werken naar Papatam begeleid, onder leiding van Santosh Soman, om de situatie van de beide wegen te bekijken", memoreert de volksvertegenwoordiger.

Niks gebeurd
Kajoeramari kreeg te horen dat de weg naar Papatam een nadere studie behoeft. Deze weg liep aanvankelijk achter de berg in de omgeving van de afslag naar de Luitenant Weyneweg. Er was ook een onderhoud met districtscommissaris Theodorus Sondrojoe. Hij stelde dat hij een vaste groep van ondernemers had die zou onderhouden.

De districtscommissaris is verantwoordelijk voor de weg, vindt Kajoeramari⁠. "Laat men komen vertellen of de huidige weg goed is en of men verder gebruik ervan zal blijven maken", aldus Kajoeramari⁠. Hij vindt het belachelijk dat een sluiswachter helemaal uit Moengo moet komen. De parlementariër vindt dat er nu eindelijk een structurele oplossing moet komen.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May