Weer brandstichting in Albina
03 Jun 2012, 08:00
foto
De woning heeft behoorlijke schade opgelopen door de brand.


De schrik zit er goed in bij de bewoners van Albina. Zaterdagnacht is wederom een poging tot brandstichting ontdekt op het Anjoemaraproject. Slachtoffer is de zoon van de voorgangster Wilma Amamoe van de Volle Evangelie Gemeente Bribie te Albina, wiens woning de vorige week in de as is gelegd. Er is een enorme brandschade aan de spullen in de voorkamer en keuken. De brandweer is niet gewaarschuwd, maar er is wel aangifte gedaan bij de politie.

Dit is de tweede poging tot brandstichting in drie weken in de zelfde straat. In acht dagen tijd zijn twee woningen door brand volledig in de as gelegd.

Heldhaftig optreden
Door heldhaftig optreden van vier bezoekende geestelijken van de Gemeente Bribie uit Paramaribo, kon erger voorkomen. Op het moment dat de brand uitbrak, bevonden zich in de woning de pastor Arnold Wouter en de Evangelisten Fredrick Paus en Romeo de Vlugt, alsook een familielid van de huiseigenaar.

Pastor Wouter vertelt aan Starnieuws dat de geestelijken sinds vrijdag in Albina vertoeven voor een dienst in Frans-Guyana. Zij zijn vrijdag rond middernacht vermoeid aangekomen. De brand moet tussen 03:00u en 03:30u zaterdagnacht zijn gesticht.

Grondig onderzoek
Jeugdparlementariër Stefanus Ligorie die zaterdag attentie betuigde, raakte bijzonder onder de indruk. "Het is triest en steeds weer op hetzelfde moment, vindt de actie plaats", merkt hij op. Hij verwacht daarom een onderzoek van de politie.

John Koorndijk, ressortcommandant van Albina zegt desgevraagd dat de politie reeds bezig is met een diepgaand onderzoek. Op de bevolking van Albina doet hij een beroep bruikbare informatie door te spelen aan de politie om klaarheid te brengen in deze zaak.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May