100% geslaagden voor zwemdiploma’s in Nickerie
03 Jun 2012, 02:00
foto
Elyakim van Genderen toont trots zijn diploma.


Alle 75 deelnemers aan de zwemexamens in Nickerie hebben zaterdag hun diploma behaald. De examens werden ’s morgens en ’s middags afgenomen. 53 deden kandidaten deden mee aan het onderdeel A+B. De 22 gevorderden werden geëxamineerd in zwemvaardigheid 1 t/m 3.
Er namen 40 meisjes en 35 jongens deel aan het zwemexamen. Zweminstructeur Ricardo Tolud vindt het geweldig dat de zwemmers zodanig getraind zijn dat ze 100% succes is behaald. Na de opening van het zwembad drie maanden geleden, zijn de examens afgenomen. De examinatoren van de Surinaamse Zwembond, Fred Glans en August Hens zijn speciaal naar het district afgereisd om de examens af te nemen.

De jongste deelnemer aan het examen was Jiffano Nasrullah, 6 jaar en de oudste was Dhiredj Saltanie, 21 jaar. Fred Glans merkte op dat het steeds de moeders zijn die de pupillen naar zwemles brengen en als de tijd voor examen aanbreekt, zie je de vaders. Glans deed een beroep op de ouders om de kinderen samen te ondersteunen om grotere hoogten te bereiken in het zwemgebeuren.

Andy Atmodimedjo, onderdirecteur recreatie en sport bij het ministerie van Sport- en Jeugdzaken, bedankte eenieder voor de bijdrage die geleverd is om dit succes te bereiken. Hij moedigde de geslaagden aan om door te gaan in op de ingeslagen weg, want er valt veel meer te behalen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May