NH wil heel Commewijne voorzien van water en licht
02 Jun 2012, 19:00
foto
Minister Jim Hok en districtscommissaris Ingrid Karta-Bink met een ingelijste kaart van Commewijne. (Foto: NH)


Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen wil de verkiezingsbelofte inlossen. Het ministerie gaat er alles aan doen om de bewoonde gebieden van licht en water te voorzien. Zonder energie is er geen ontwikkeling, maar zonder water is er geen leven mogelijk. Water is dan ook een van de belangrijkste aandachtsgebieden van het ministerie, zei minister Hok tijdens een bezoek aan Commewijne.

Er moet een achterstand van meer dan twintig jaar ingehaald worden en binnen vier jaar moet het probleem van de watervoorziening tot het verleden behoren, vindt Hok. Hij deed een beroep op de districtscommissaris Ingrid Karta-Bink om de ruimtelijke ordening aan te pakken, zodat er gestructureerd en planmatig gewerkt kan worden. Wanneer er een planning is kunnen de nutsvoorzieningen effectiever gebracht worden naar het district.

Prioriteitsgebieden
Samen met de districtsraad- en ressort raadsleden van Commewijne moet er nagegaan worden welke de prioriteitsgebieden zijn. Hierdoor kan het waterprobleem beter aangepakt worden. De districtscommissaris zei vertrouwen in te hebben dat het goed komt met nutsvoorzieningen in Commewijne.

Drie maanden na het aantreden van de regering zijn de bronnen nabij Meerzorg in werking gesteld, waardoor er water langs de hele ring via Meerzorg tot Ellen wordt gepompt. NH zegt bezig te zijn met de bronnen te Morico, die het grote bronnenveld van Commewijne is. Van daaruit moeten de leidingen naar het bewoond gebied gebracht worden. Wanneer station Morico klaar is, kan er 120m3 water per uur water in het systeem gepompt worden en kan het hele gebied van water worden voorzien.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May