Booteigenaren afwezig op bespreking met DNA-lid Bee
02 Jun 2012, 08:00
foto
Suriname en de Fransen hebben afgesproken dat er ordening komt in het vervoer van personen en goederen tussen Albina en St. Laurent. (Foto: Isaak Poetisi)


Booteigenaren die passagiers en goederen vervoeren van Albina naar St Laurent, lieten vrijdagavond verstek gaan bij de ontmoeting met parlementarier Marinus Bee (A Combinatie/ABOP) van Marowijne. Van de meer dan honderd boothouders hebben slechts zeven gehoor gegeven aan de oproep voor bijwoning van deze bespreking.

De bespreking vond plaats op uitnodiging van het comité Belangenbehartiging Boothouders. Bee werd bij deze slecht bezochte vergadering geflankeerd door de voorzitter van de ressortraad van Albina, Lucien Boke.
Voorzitter Ricardo Banda van het comité van Boothouders, zegt dat hij iedere dag frequent in contact is met de boothouders, maar het bericht over de vergadering is vermoedelijk niet goed overgekomen bij hen.

Doorzetter
Bee laat zich echter niet uit het veld slaan. "Ik ben een doorzetter en ik heb geloof in dat deze poging, omdat de betrokkenheid van u als boothouders van belang is", stelt Bee. De parlementarier zegt dat nog een poging zal wagen en wederom een vergadering uitschrijft voor zondag 10 juni om 16:00 uur. In de komende dagen zullen uitnodigingsbriefjes verstrekt worden aan de boothouders. Ook zal via het Franse radiostation 'Loweman Paansu' de nodige bekendmakingen worden gedaan.

Bee zegt aan Starnieuws dat er al twee jaar zonder resultaat getracht wordt ordening in deze sector te brengen. Hij vindt dat de belanghebbenden hun verantwoordelijkheid moeten nemen. "Bij deze benadering zal tevens aan hun bewustwording worden gewerkt", zegt Bee.

Besluit nemen
De Fransen hebben met de River Council een voorsprong op Suriname. Op dit ogenblik is de Franse regeringswisseling gaande. "Echter moeten we van Surinaamse zijde enige voortvarendheid aan de dag leggen om vóór oktober een besluit te nemen", meent Bee.

Hij waarschuwt dat op gegeven moment de Fransen geen rekening zullen houden met onze interne zaken. "In een extreem geval kan de grens dichtgegooid worden, dan is uw broodwinning in gevaar", benadrukt de parlementariër. Het kan volgens Bee ook dat de autoriteiten in Paramaribo een besluit nemen. "De boothouders moeten daarom deze inspraak mogelijkheid met beide handen aangrijpen", zegt Bee.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May