Zaterdag crematie echtgenote Chinese ambassadeur
02 Jun 2012, 00:00
foto
De residentie van de Chinese ambassadeur aan de Anton Dragtenweg. De woning was vrijdag potdicht.


De overleden echtgenote van de Chinese ambassadeur Yaun Nansheng in Suriname, wordt zaterdag in het Crematorium aan de dokter Sophie Redmondstraat gecremeerd. Vooraf zal autopsie plaatsvinden op het ontzielde lichaam, waarna het Openbaar Ministerie toestemming zal geven om over te gaan tot de crematie.

Starnieuws verneemt dat de Chinese ambassade via diplomatieke kanalen toestemming gevraagd heeft voor de crematie op zaterdag. De justitiële autoriteiten stelden zich op het standpunt dat tenminste de doodsoorzaak formeel moet worden vastgesteld. De vrouw van de diplomaat werd woensdag levenloos aangetroffen in het zwembad in de residentie van de ambassadeur. Aangezien volgens internationale regels de woning beschouwd wordt als Chinees territoir, kan er geen onderzoek door Suriname worden verricht zonder medewerking van China.

Besluit tot crematie
De ambassadeur heeft besloten dat het stoffelijke overschot wordt gecremeerd in Suriname. De voorbereidingen zijn getroffen voor de uitvaartdienst zaterdagmorgen in de aula van het mortuarium van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Procureur-generaal Soebhas Punwasi, om een reactie gevraagd naar het waarom van de geheimhouding van de dood, zegt aan Starnieuws dat het gaat om een diplomatieke aangelegenheid. "Daarover mag er geen informatie worden prijsgegeven. Het enige dat gezegd kan worden, is dat er is gerapporteerd aan de regeringsautoriteiten. Ook schriftelijk. Dat is het enige. Ik kan ook niet zeggen om wie of welke diplomaat het gaat”, zegt de procureur-generaal.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May