LVV traint agro-ondernemers in Nickerie
01 Jun 2012, 03:00
foto
Ruwisha Orie en Paimoen Wongsowikromo van LVV geven uitleg over de training voor agro-ondernemers.


Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) wil op 15 juni een training verzorgen voor agro-ondernemers in Nickerie. De training is bedoeld om de mensen ondernemerskwaliteiten, marketing, productie en financiële planning aan te leren.
Het ministerie wil dat de agrariërs geslaagde ondernemers worden en dat de agro sector geprofessionaliseerd wordt. Na de training zullen de ondernemers theoretische én praktische kennis bezitten om succesvolle ondernemers te kunnen worden.

Betere bedrijfsvoering
Ruwisha Orie, trekker van het project, geeft aan dat de ondernemers na de training de inzicht moet hebben om aan efficiënte bedrijfsvoering te kunnen doen. Ze moeten in staat zijn een jaarrekening op te maken, een simpele kostprijsberekening te maken. Zij kunnen hun financiële administratie bijhouden en hun concurrentiepositie verbeteren.

De vereiste opleiding voor deze training is minimaal Mulo en het inschrijfgeld is SRD 75. De training duurt 12 weken en wordt op de vrijdag en zaterdag gegeven.
Paimoen Wongsowikromo, coördinator regio oost en lid van het coördinatieteam, zegt dat bewust is gekozen voor Nickerie. De agrarische sector neemt in dit district een belangrijke plaats in. De boeren krijgen de skills om hun ondernemerskwaliteiten te ontwikkelen.

Plaats voor 25 boeren
“We hebben zitten nadenken hoe we die mensen de extra tools moeten geven om hun onderneming te professionaliseren. Wij zijn ervan overtuigd dat wat de technische zaken betreft de landbouwers hier behoorlijke kennis hebben. Met de training krijgen de mensen extra tools om beter te kunnen plannen”, zegt Wongsowikromo.

De training zal verzorgd worden trainers van de Kamer van Koophandel en Fabrieken. Het is de bedoeling dat de vissers, veehouders en landbouwers gebruikmaken van de mogelijkheid om hun onderneming goed te kunnen draaien. De inschrijving is opengesteld tot 6 juni en er hebben reeds 27 personen zich opgegeven. Er komt een selectie waarbij 25 gegadigden de gelegenheid zullen krijgen om de training te volgen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May