Gajadien: Ik stel nationaal belang boven alles
31 May 2012, 04:00
foto
Asiskumar Gajadien


Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP) zegt blij te zijn met het besluit dat de gezamenlijke vergadering van de ACP-Europese Unie in Suriname zal plaatsvinden. “Ik begrijp niet waarom door coalitieleden wordt gezegd dat ik tegen het Surinaamse belang bezig ben geweest in Denemarken”, zegt de politicus. Ook delegatieleider Rabin Parmessar bevestigt dat de Surinaamse delegatie zich loyaal heeft opgesteld.

“Ik moet zeggen dat het hele team zich vierkant achter de Surinaamse zaak heeft gesteld. Voor zover mijn observatie reikt, heb ik niet iets anders opgemerkt. Ik heb begrepen dat in Suriname een verkeerde link is gelegd over wat Gajadien gezegd heeft in een interview over de amnestiewet. Maar dat heeft niets te maken met de opstelling in Denemarken”, zegt Parmessar.

Zit in commissie
Gajadien merkt op dat hij in de voorbereidingscommissie zit die de ACP-EU vergadering in Suriname organiseert. “Ik vind de vergadering belangrijk en daarom zit ik in de commissie. Ik zal echt niet meewerken om mijn eigen land te boycotten. Dan zou ik niet meedoen in de commissie en ook niet naar Denemarken zijn gegaan. Ik ben in hart en nieren nationalist”, benadrukt Gajadien.

Hij verwijst iedereen naar de delegatieleider die iets over hem te zeggen heeft. “Ik ben tegen de amnestiewet en ik heb in een interview gewezen op dat het land te schande wordt gezet hierdoor. Maar daarmee heb ik niet gezegd dat de vergadering niet in Suriname gehouden moet worden”, benadrukt Gajadien.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May