Aanvraag Amerikaanse toeristenvisa neemt toe
30 May 2012, 21:00
foto


De aanvraag voor toeristen-, zaken- en, studentenvisa voor de Verenigde Staten van Amerika (VSA) is enorm toegenomen. Deze snel toenemende behoefte naar kort verblijf, de NIV-aanvragen, was voor de Amerikaanse ambassade reden om IV-aanvragen, aanvragen voor permanente verhuizing naar de VSA, over te hevelen naar haar ambassade in Guyana.

Vanaf 1 juli 2012 zullen personen die zich permanent willen vestigen in de VSA, hun aanvraag op de Amerikaanse ambassade in Georgetown moeten doen. In een verklaring zegt de Amerikaanse ambassade in Paramaribo dat haar afdeling in Guyana volledig uitgerust is om deze VI-operatie te verwerken.

Met de overdracht van de VI-afdeling aan Guyana zet de Amerikaanse ambassade zich in om het reizen tussen Suriname en VSA gemakkelijker te maken en vertragingen bij de visumaanvraag tot een minimum te beperken. “De overdracht van IV-operatie van de ambassade te Paramaribo aan de ambassade in Georgetown zal ons helpen om dit doel te bereiken,” staat in de verklaring.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May