Brandpreventie voor scholen Albina
30 May 2012, 06:00
foto
Brandweer Albina


De afdeling Preventie van het Korps Brandweer Suriname begint in juni op de scholen in Albina met voorlichting. Rayoncommandant Alwin Pinas zegt aan Starnieuws dat de scholieren de boodschap thuis door moeten geven. Mede door de woningbranden van de afgelopen periode in het grensstadje is besloten meer voorlichting te geven.

In acht dagen tijd zijn twee woningen door brand in de as gelegd. Deze woningbranden hebben de bevolking van Albina en omliggende gemeenschappen niet ongemoeid gelaten. Mensen zijn geschokt door de branden en de gevolgen voor de slachtoffers.

Pinas zegt dat woningbranden ook ontstaan door langer dan nodig de rice cooker, mobieloplader en andere elektrische apparaten onder spanning te laten. "In de meeste gevallen zijn de bewoners niet thuis. Pinas hoopt dat via de scholieren ook de ouders worden bereikt. Vaak blijkt ook dat bij brand mensen niet weten wat het nummer is van de politie en brandweer. Hierdoor wordt niet op tijd contact gemaakt, waardoor kostbare tijd verloren gaat.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May