Suriname doet voor de tiende keer mee aan 'Challenge Day'
28 May 2012, 22:30
foto
Schoolkinderen vorig jaar op 'Challenge Day'.


Suriname zal voor de tiende keer meedoen met de wereldwijde 'Challenge Day' op 30 mei. Gedurende 15 minuten moet ongestoord en ononderbroken een bewegingsactiviteit worden uitgevoerd. Dit kan individueel of in groepsverband, waardoor de dagelijkse routine wordt onderbroken.

Ambtenaren, scholieren, politie, militairen, padvinders, maar vooral vrouwen, ouderen en mensen met een beperking zullen bij deze activiteit betrokken worden. Diverse organisaties zijn betrokken bij de 'Challenge Day'. Het doel van deze dag is om mensen te stimuleren om meer te bewegen, om zo een gezonder volk te creëren. Ook de integratie van de diverse geledingen in de maatschappij zal door deze dag mede gestimuleerd worden. Dit meldt het ministerie van Sport- en Jeugdzaken, dat de supervisie heeft van deze activiteit.

Alle geledingen uit de gemeenschap worden opgeroepen voor deelname aan deze Challenge Day. Ook de districten zullen via onze sportcoördinatoren en de bestuursdiensten bij deze activiteit betrokken worden. Een aantal bewegingsactiviteiten met scholen in de directe omgeving van NGVB wordt om 09.00 uur 's morgens gehouden en in de middaguren zijn er ook activiteiten met seniorenburgers in de Palmentuin om 16.30 uur. Het accent bij deze groep ligt op het vlak van het 'gezond ouder worden'. Naast bewegen zal het publiek ook nuttige informatie over het voorkomen van hart- en vaatziekten kunnen krijgen en er zullen testen uitgevoerd worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May