President: Binnenland belangrijke schakel ontwikkeling
28 May 2012, 20:30
foto
President Desi Bouterse en echtgenote ontvangen scholieren uit Sipaliwini en Marowijne. (Foto: Sport- en Jeugdzaken)


President Desi Bouterse heeft scholieren van Sipaliwini en Marowijne vandaag uitgelegd dat het binnenland een belangrijke schakel is in de ontwikkeling van het land. De meeste natuurlijke hulpbronnen bevinden zich in het binnenland. De jongeren werden ontvangen door Bouterse en zijn echtgenote Ingrid. De jongeren brachten ook een bezoek aan De Nationale Assemblee.

De president stond ook stil bij twee belangrijke pijlers onderwijs en volksgezondheid. Daarom zijn deze ministeries uit de politieke sfeer gehaald, zei de president. Hij spoorde de jongeren van Marowijne en Sipaliwini aan om hun best te doen op school.

Te gast van Sport- en Jeugdzaken
De scholieren van voortgezet onderwijs voor junioren van Stoelmanseiland en omgeving en van Marowijne (Ricanau Mofo, Galibi, Albina) werden vergezeld door de directeur van Jeugdzaken John Sandriman en Rita Graauw, die de leiding heeft op het Onderdirectoraat Jeugdcentra van Sport- en Jeugdzaken.

De groep is in Paramaribo op uitnodiging van het Onderdirectoraat Jeugdcentra die deze jongeren in de gelegenheid stelt de Jongeren Informatiebeurs te bezoeken en om iets meer van de rest van het land te leren kennen. In De Nationale Assemblee heeft de groep een uitgebreide uitleg gekregen over het werk van de verschillende taakgebieden van dit college. De jongeren hadden ook een ontmoeting met waarnemend voorzitter Ruth Wijdenbosch. Voorzitter Jennifer Geerlings-Simons is uitlandig.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May