Hooghart: Er is geen twist tussen mij en vp over Fiso
29 May 2012, 00:00
foto
Ronald Hooghart, voorzitter van de CLO.


Voorzitter Ronald Hooghart van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) zegt dat er tussen hem en vicepresident Robert Ameerali geen dispuut is rond het uitvoeren van het Functie informatie systeem van de overheid (Fiso).

Volgens Hooghart hebben hij en Ameerali zondagavond een ‘zeer constructief en verhelderend’ gesprek gehad over tal van zaken, maar in het bijzonder over Fiso. Hooghart zegt aan Starnieuws dat uit het gesprek is gebleken dat er eigenlijk niet zoveel verschil van inzicht is over de status en de toekomst van het beloningssysteem.

Komt op voor ambtenaar
De CLO heeft meteen nadat er is gereshuffled in de regering aangekondigd dat zij het Fiso overboord wil gooien omdat deze niet deugt en geen voordelen oplevert voor de ambtenaren. Hierover is een discussie ontstaan met aan de ene kant de CLO en anderzijds de onderwijsbonden Fols en BvL.

Ameerali heeft later ook aangegeven dat de regering Fiso niet overboord zal gooien en doorgaat met de uitvoering daarvan. “Waar wij van CLO zeggen dat Fiso overboord moet worden gegooid, kiest de vicepresident ervoor te zeggen dat Fiso moet worden gerepareerd. Ons maakt het eigenlijk niet zoveel uit, zolang het betekent dat de bureauambtenaar er beter uitkomt dan nu het geval is met Fiso”, zegt Hooghart.

Draad oppakken
Hij benadrukt nogmaals dat Fiso statisch is en geen perspectieven biedt voor de ambtenaren en zeker niet voor gepensioneerden. Hooghart en Ameerali hebben geen concrete lijnen uitgezet hoe een verbeterd Fiso eruit moet zien.

Hooghart is voor een maand naar het buitenland. “Wij hebben onze zienswijze met alternatieven al gepresenteerd dus hoeft mijn vertrek geen obstakel te zijn. Wanneer ik terug ben pakken we de draad gewoon weer op”, zegt de CLO-voorzitter.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May