Training moet helpen bij ruimtelijke ordening
28 May 2012, 18:30
foto
Minister Kromosoeto, Annette Tjon Sie Fat van Conservation International Suriname en de trainers. (Foto: Raoul Lith)


Er is nog weinig gedaan om de ruimtelijke ordening te realiseren. Minister Ginmardo Kromosoeto van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) is daarom blij dat zeventien technici een training volgen. De kennis is nodig om invulling te geven aan het beleid van de regering.

De minister benadrukt dat ruimtelijke ordening een belangrijk beleidsgebied is van RGB.”Dit moet beter belicht worden omdat dat de basis is voor die echte ordening binnen Suriname. Belangrijk is ook dat na de training de participanten in staat zijn andere mensen op te leiden”, stelt Kromosoeto. De technici die deelnemen aan de training zijn afkomstig van verschillende ministeries die te maken hebben met ruimtelijke ordening.

Helpen met beleidskeuze
Annette Tjon Sie Fat, directeur van Conservation International Suriname, vertelt dat dit de laatste trainingsmodule is. De eerste training is in 2009 en de tweede in 2010 verzorgd. Tijdens de derde module staat het software programma ‘Idrisi’ centraal. Dit is een programma voor ruimtelijke ordening om voorspellingen te kunnen doen over veranderingen in landgebruik.
Volgens Tjon Sie Fat kunnen de mensen die de afgelopen jaren de training hebben gevolgd, een netwerk van technici vormen. Zo kunnen zij alle technologische ontwikkelingen bijbenen en als een platform dienen voor de overheid om goede beleidskeuzes te maken voor landgebruik.

Trainer Stefano Crema vindt dat de deelnemers de potentie hebben om na de training een efficiënt landgebruik te helpen opzetten. Het software programma zal volgens de trainer goed te pas komen voor de grondontwikkeling van Suriname. Dit programma wordt in diverse landen succesvol gebruikt.

Sushma Biere
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May