DC Sondrejoe wil spoedig aanmeersteiger Albina
28 May 2012, 08:00
foto
Het gedeelte waar de aanmeersteiger in Albina moet komen.


Als het aan districtscommissaris Theodorus Sondrejoe van Marowijne ligt dan wordt binnen afzienbare tijd de aanmeersteiger voor de kleine boten die zorgen voor de oversteek Albina-Frans Guyana gerealiseerd. Dit zegt Sondrejoe in een gesprek met Starnieuws.

Sondrejo deelt mee dat in samenspraak met de politie en douane besloten is om de aanmeerplaats aan te leggen voor het politiebureau Albina tot het militaire kampement. Over dit voorstel is de finale beslissing nog niet genomen.
Tijdens de laatst gehouden River Council heeft de Franse regering voorgesteld om een aanmeersteiger aan wederzijdse oevers te bouwen. Suriname zou snel een besluit nemen hierover zodat er een gezamenlijk project ingediend kan worden bij het Fonds P.O. Amazone, een Franse donor.

Zaak complexer
Volgens assembleelid Marinus Bee (A Combinatie/ABOP) zijn de Fransen in dit opzicht een stapje voor op Suriname. "Aan onze kant is de zaak complexer", zegt Bee. Hij stelt dat aan Surinaamse zijde het gaat om een grote onderneming, die heel wat huishoudens in stand houdt. "We moeten dus zien onze interne zaken eerst op te lossen". Bee wijst erop dat de betrokkenheid van de bootvaarders in ogenschouw moet worden genomen.

Ondertussen hebben de bootvaarders een comité in het leven geroepen om hun belangen te behartigen. Bee geeft aan dat hij komende weekend door dit comité voor een onderhoud is uitgenodigd. Op die manier kunnen de bootvaarders hun gevoelens ventileren. "We hebben nu voldoende tijd om zaken voor te bereiden wanneer in oktober de volgende River Council wordt gehouden", zegt Bee.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May