De Ster naar volgende ronde Lidbondentoernooi
28 May 2012, 04:30
Het team van De Ster gaat naar de volgende ronde.

De Ster, vertegenwoordiger van de Nickerie Voetbal Bond won zondag van Guarani, lid van de Wageningse Sport Bond. De wedstrijd in de zevende SVB-Integra Marine Portservices Lidbondentoernooi eindige in een 2-1 overwinning.

De Ster wist reeds in de eerste minuut te scoren via Henk Godliep die een breedte pass goed afrondde. Guarani kwam terug en in de 24e minuut gaf Sven Indiaan een keurige diepte pass aan Earl Simons. Met een slimme lobbal, omspeelde hij doelman Sergio Tjen A Ton en bracht de stand op gelijke hoogte 1-1. De ploegen zochten de kleedkamers op met deze stand.

Volgende ronde
Na de rust zette De Ster de aanval in en drukte Guarani terug op de eigen speelhelft. De Ster creëerde een aantal kansen maar vergat te scoren. Zeker 80% van de tweede helft werd gespeeld op de speelhelft van Guarani. Pas in de 87e minuut lukte het de pas ingevallen Andy Crithlow van De Ster, het winnend doelpunt te scoren. Hij bracht de stand op 2-1 voor De Ster. Door deze overwinning heeft De Ster zich geplaatst in de volgende ronde, samen met West United uit Coronie. West United won ook met 6-2 van Fortuna uit Saramacca.

De trainer van Guarani, Jo Kirton, vindt het een prestatie van zijn jongens dat ze het zover hebben geschopt in het toernooi. Dit is de eerste keer dat deze club meedoet aan de Lidbondencompetitie. Kriton hoopt dat met deze ervaring de club het volgende jaar beter zal presteren. De trainer van De Ster, Ernandes Winter, stelt dat zijn spelers teveel haast hebben met het spel. Ze moeten meer geduld betrachten. Ze creëren de kansen, maar deze worden niet benut en dat komt doordat ze overhaast spelen.