Kasimex enthousiast ontvangen in Nederland
28 May 2012, 00:00
foto
Staand van links naar rechts: John Clay, Roy Atma, Bigz Karso, Ornyl Malone. Hurkend: Olsthen Cadogan, Sharon Sastro, Elton Sodikromo


“De show in de ‘Hooiberg’ zaterdagnacht was de eerste van zes optredens hier in Nederland,” zegt Remy Bhailal, manager van Kasimex House Band (KHB), vanuit Rotterdam aan Starnieuws. “De zaal met een capaciteit van 700 man was nagenoeg vol. Kenny B. heeft ‘Neks ne tai’ en nog drie nummers met ons gezongen". Zondagavond trad de band op in 'Party Salon Osdorp', Amsterdam”.

Bhailal vertelt dat het de achtste Nederland tour van de band is. “We zijn 25 mei met 13 personen aangekomen, doen zes optredens in twee weekenden en zijn 5 juni weer thuis. Het is een zwaar programma, maar we zijn in de afgelopen 20 jaar gegroeid. We doen deze tours meestal in april, mei en november en mikken op bezoekersaantallen van 700-1000 per optreden.”

Steeds vernieuwend
De bandmanager vertelt dat KHB als personeelsband van het bedrijf Kasimex is begonnen. Binnen één jaar zijn muzikanten van buiten het bedrijf aangetrokken om de groei van de band te ondersteunen. “In september bestaan we officieel 20 jaar en daarvoor doen we iets speciaals. De trend die nu heerst is om met andere artiesten muziek te maken, dus zijn we ook die richting opgegaan. Op onze nieuwe negende CD, staan zeven nummers. Eén nummer ‘Sari Tori’ hebben we met Kenny B. opgenomen en het gaat om de vele aanrijdingen in Suriname. We doen daarmee een oproep aan de bevolking om voorzichtiger te zijn. Met Ztreetzoldierz hebben we, voor deze CD, het lied ‘Ik wil jou’ opgenomen. Wanneer we terug zijn wordt de promotie van de jubileum CD verder opgevoerd. In september doen we iets groots op Colakreek en dat is een verrassing.”

Bandleider Ruben Sylvin probeert het succes van KHB te verklaren. “We zijn een groep die onder alle lagen van het volk optreedt, van de president tot aan de kleine man. Muzikaal komt iedereen aan zijn trekken omdat we rekening houden met de wensen van de mensen. Toch houden we het repertoire vrij algemeen zoals bij Dolfijn en ’t Vat. Bij Hindostaanse en Javaanse optredens spelen we 80% de gevraagde muziek en vullen voor de balans 20% algemene genres toe, waardoor eenzijdigheid wordt voorkomen. De mensen zijn tevreden want we hebben gemiddeld 100 optredens per jaar.”

Presentatie belangrijk
Sylvin zegt dat de professionele organisatie van de band ook een rol speelt. Het is gebleken dat naast de muziek, de presentatie belangrijk is. “Spelen we bijvoorbeeld in een casino, dan dragen we kleuren die overeenkomen met het decor, of bij een huwelijk lange mouw, pantalon en nette schoenen. Het heeft een bepaald effect op het publiek. Daarnaast is discipline heel belangrijk. De band is een half uur voor de geplande aanvang van het optreden voltallig aanwezig. Onze technische mensen zijn vanaf drie uur in de middag bezig met de soundtests en zetten alles kant en klaar, zodat op het geplande uur we kunnen aftikken en spelen."

De Kasimex House Band bestaat uit: John Clay, Roy Atma, Bigz Karso, Ornyl Malone. Olsthen Cadogan, Sharon Sastro, Elton Sodikromo, Gio Gimith, Iwan Willemzorg, Raymond Amattoemar, Raoul Atmowirono, Ruben Silvin. Manager Remy Bhailal.
Edward Troon
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May