Kiezerslijsten gereed voor inzage in West-Suriname
28 May 2012, 03:30
foto
Districtscommissaris Roline Samsoedien (2e van rechts) op het vliegveld van Washabo. Links collega Lorieta Seenanan-Lingaard.


De kiezerslijsten voor het referendum dat gehouden zal worden in de dorpen Apoera, Washabo en Section (West Suriname) zijn al gereed. Dit zegt districtscommissaris Roline Samsoedien die het referendum coördineert. De inwoners mogen zich uitspreken of ze gaan voor één leider voor alle drie dorpen óf dat ze drie kapiteins willen hebben. Het referendum wordt op 2 juni gehouden.

De lijsten zullen op maandag, woensdag en vrijdag ter inzage gelegd worden van acht uur tot drie uur ‘s middags. De plaatselijke bewoners, de kiezers, mogen hun gegevens op juistheid controleren. Samsoedien merkt op dat alle werk al uitgezet is. Maandag gaan de bekendmakingen de deur uit. Er is al uitgebreid gesproken met de gewapende machten, medewerkers van de bestuursdienst, districts- en ressortraadsleden.

Voorlichting
Ook de voorlichtingsdagen zijn al uitgestippeld. Maandagmiddag wordt Washabo van informatie voorzien, op de dinsdag is Section aan de beurt en woensdag wordt Apoera geïnformeerd. “ De voor- en nadelen van één of drie kapiteins zullen voorgehouden worden aan de kiezers. Ook zal aangegeven worden hoe ze moeten stemmen, zodat er geen fouten gemaakt zullen worden”, deelt Samsoedien mee.

De verkiezingscommissie bestaat uit: Samsoedien (voorzitter), districtscommissaris Jerry Miranda van Para (ondervoorzitter), Diana Görlitz (secretaris), Adjai Kali (lid) en Meena Gangaram Panday (lid). Gezien de ontwikkelingen en de voorbereidingen rekent Samsoedien op een vlot verloop van het referendum.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May