Para zal gedetineerden inzetten voor schoonmaak
27 May 2012, 12:30
foto
Jerry Miranda, dc van Para


Het district Para is ruim twee maanden bezig met een project om gedetineerden in te zetten voor het helpen schoonmaken van lozingen, opknappen van woningen en het maaien van bermen. Maandag is er op het commissariaat een bespreking met de Delinquentenzorg.

"Wij hebben gesproken met Justitie en Politie toen minister Martin Misiedjan nog de scepter daar zwaaide. Er is goedkeuring gegeven voor dit project. Intussen hadden wij ook een onderhoud met de Delinquentenzorg, die toen viel onder de huidige minister Edward Belfort", zegt districtscommissaris Jerry Miranda van Para aan Starnieuws.

Meehelpen opvangen
Miranda merkt op dat het inzetten van gedetineerden voor sociale projecten past binnen de visie van de regering. "Ik heb vaak hierover gesproken met president Desi Bouterse die hier grote voorstander van is. Op deze manier wordt er gezorgd voor een stukje resocialisatie", zegt Miranda. Hij is ingenomen met de samenwerking tussen Justitie en Politie en het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting om deze kwestie structureel aan te pakken.

"Wij willen het district grondig schoonhouden. Tegelijkertijd zal een positieve invloed worden uitgeoefend op de gedetineerden om bij terugkeer in de maatschappij niet te vervallen in criminaliteit", zegt Miranda. Hij wil meehelpen om opvangmogelijkheden en werkgelegenheid te creëren voor gedetineerden die zich ingezet hebben tijdens hun gevangenschap.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May