Dc Jiawan werk aan 48-jarig achterstallig onderhoud
27 May 2012, 10:30
foto
Graafmachine te Houttuin bezig met ophalen van de sloot.


In Houttuin, in het district Wanica, wordt er gewerkt aan achterstallig onderhoud van 48 jaren. Enkele scholen in dit ressort hadden te kampen met wateroverlast. Districtscommissaris Rawin Jiawan moest met ressort- en districtsraadsleden ingrijpen om erger te voorkomen.

Alle ontwateringswegen worden opgehaald en opgeschoond. Door het dikke onkruid dat zich is blijven ophopen, kan het overtollige water niet afgevoerd worden. Het onkruid was zo dik en verhard dat er gewoon erover gelopen kon worden. Jiawan merkt tegenover Starnieuws op dat alle dr- en rr-leden hun uiterste best gedaan hebben. De werkzaamheden worden nog uitgevoerd. Heel Houttuin wordt meteen aangepakt. De klepdeksels aan de Tout Lui Fautkanaal zijn in samenwerking met het ministerie van Openbare Werken vervangen.

In het ressort Lelydorp moest de Labanonweg met spoed aangepakt worden, omdat de buurtbewoners last hadden van overtollig water. De erven stonden blank. In samenwerking met OW is de Tawajariekreek opgeschoond en uitgediept. Hierdoor kon het water afgevoerd worden. De dc deelt mee dat de inschrijving al plaatsvindt voor een groot project, waarbij het ontwateringssysteem van geheel Wanica aangepakt zal worden. Volgens de dc is dit van groot belang, omdat het district alleen op deze manier structureel van wateroverlast bespaard kan blijven.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May