Taekwondo trekt 75 buitenlandse vechters aan
27 May 2012, 02:00
foto
Een wedstrijd tijdens het internationale taekwondotoernooi in de congreshal, georganiseerd door Arti Lee. (Foto: Ramon Keijzer)


De taekwondoschool van Arti Lee heeft met het vijfde internationale toernooi in Suriname een record gevestigd. Maar liefst 75 vechters uit zeven landen namen deel aan de wedstrijden zaterdag. Alle zeven taekwondoscholen die Suriname rijk is, hebben meegedaan aan het toernooi.

Lee zegt aan Starnieuws dat de vliegverbinding Suriname parten speelt. Veel meer landen hadden willen komen, maar de deelnemers kunnen niet zo lang onderweg zijn. Om kosten te besparen worden de wedstrijden binnen één dag afgewerkt. De meeste deelnemers vertrekken vandaag weer uit Suriname. Aan dit toernooi hebben meegedaan Guyana, Frans-Guyana, Venezuela, Trinidad & Tobago, Aruba, Curaçao en Suriname. De wedstrijden werden gehouden in de Congreshal.

Veelbelovend
Internationale trainer Henk Meyer, oud bondscoach van Nederland, Frankrijk en Griekenland, zegt aan Starnieuws dat Suriname veel potentie heeft. Op uitnodiging van Lee verzorgt hij hier trainingen en seminars. Taekwondo is nu ook een Olympisch Sport, waar nog veel aanpassingen plaatsvinden. Zo is er de laatste verandering dat ook een elektronische borstbeschermer is vereist.

Meyer vindt dat Suriname veel potentie heeft. Taekwondo zou volgens hem meer ondersteund moeten worden door Sport- en Jeugdzaken. Meyer denkt dat in 2016, wanneer de Olympische Spelen in Rio de Janeiro gehouden worden, Suriname zo ver zou kunnen zijn om de kwalificatie te halen. Hij merkt op dat internationale ervaring opdoen heel belangrijk is voor de vechters. Hij juicht het toe dat Lee voor de vijfde keer een internationaal toernooi heeft gehouden. "Nu kunnen sporters ervaring opdoen zonder een dure buitenlandse reis te maken", zegt Meyer. Lee is tevreden met de ondersteuning die hij van de regering en bedrijfsleven heeft gekregen voor dit toernooi. Hij hoopt volgend jaar het toernooi uit te kunnen breiden naar twee tot drie dagen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May