Zwemmers Nickerie klaargestoomd voor de examens
26 May 2012, 12:10
foto


De pupillen die mee zullen doen aan het zwemexamen in Nickerie, worden klaargestoomd hiervoor. Vandaag worden extra lessen gegeven. De examens zullen op 2 en 3 juni afgenomen worden in het Algemeen Zwembad Nickerie. De examinatoren Fred Glans en August Hens zullen hiervoor speciaal naar Nickerie afreizen.

Sinds de heropening van het zwembad op 2 maart wordt dit het eerste examen van het jaar. Jaarlijks werd er in Nickerie twee examenronden gehouden, vertelt zweminstructeur Ricardo Tolud aan Starnieuws. Er zullen 86 pupillen meedoen aan het examen. Voor de categorie A + B nemen 60 deel, terwijl voor onderdeel vaardigheid I, 17 meedoen. Bij het onderdeel vaardigheid II zijn 8 pupillen genoteerd en voor vaardigheid III, doet één zwemmer mee. Er zullen ook pupillen van de NTC zwemclub meedoen aan het examen.

Uit de 86 pupillen doen er maar liefst 29 van de zwemclub NTC mee. NTC beschikt wel over een zwembad maar dit is volgens zweminstructeur Vincent Amatali een recreatiebad. Het is wel 25 m lang en 10 m breed maar er ontbreken enkele attributen om gebruikt te worden voor het afnemen van examens. Voor de tweede keer doet NTC mee aan examens in het Algemeen Zwembad Nickerie. Tolud hoopt dat in augustus weer een examen kan worden afgenomen, want een aantal pupillen is nog niet gereed om volgend weekend mee te doen.

Edgar van Genderen
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May