Veel hoogtepunten op laatste dag Kinderboekenfesitval
26 May 2012, 10:00
foto
Centrale Bank van Suriname is ook aanwezig op het Kinderboekenfestival.


Op de laatste dag van het Kinderboekenfestival zijn er tal van activiteiten waarmee kinderen zich kunnen vermaken. Om 11.00 uur verzorgt de musicus Ramon Williams een workshop ‘Verhaal en Muziek’. De deelnemers zullen een eigen lied voor het verhaal ‘Boomkikker zingt’ van Carine Fraanje componeren.

Vanmiddag om 14.00 uur zal midden op het festivalterrein een bewegingsactiviteit plaatsvinden. De gedachte hierachter is dat bewegen goed is voor ‘gezondheid en welzijn’. Er is een massale hoelahoep demonstratie en een open competitie onder deelnemers die de hoepel het langst draaiende kunnen houden. Een groep van 26 kinderen en 4 leerkrachten uit Apoera neemt sinds gisteren ook actief deel aan het kinderboekenfestival.
De laatste boekpresentatie van het Kinderboekenfestival 2012 is om 16.00 uur. Het nieuwste kinderboek dat de Stichting Kinderboekenfestival vandaag uitgeeft, heet ‘Olize, de zebrafant’, geschreven en geïllustreerd door vier Belgische stagiaires.

Afsluitingsceremonie
De hele zaterdag kunnen kinderen nog deelnemen aan activiteiten in de verschillende stands en kunnen opvoeders boeken kopen en informatie verkrijgen over het bevorderen van leesplezier. De Stichting Nationale Kinderboekenfestival is in december tien jaar. Dit feest is vandaag ingeluid met een kortingenactie op tien geselecteerde Surinaamse kinderboeken, die voor SRD 10 per stuk worden aangeboden. De boekhandels EFTE Books, Faranaz Literair en Vaco doen ook mee aan de actie en hebben vandaag ook boeken voor de speciale prijs van SRD 10 te koop.

Het kinderboekenfestival wordt precies om 19.00 uur afgesloten met een speciale afsluitingsceremonie, waarbij de data, de locaties en de slogan van het Kinderboekenfestival 2013 bekend zullen worden gemaakt. De afsluiting van het festival begint om 17.00 uur in het theater met de presentatie van de KBF-musical Pipi Langakowsu door schoolkinderen uit Saramacca, gevolgd door de KBF-musical ‘Koprokanu’ door schoolkinderen uit Brokopondo en ten slotte de KBF-musical ‘Alleen op de wereld’ door kinderen van scholen in Paramaribo.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May