Coach Guyana: Van Suriname winnen is altijd ons streven
26 May 2012, 04:00
foto


"Van Suriname winnen is altijd ons streven, daarom hebben de spelers met passie en liefde voor hun land Guyana gespeeld en zich gehouden aan de belofte gedaan afgelopen woensdag, na de wedstrijd tegen Vitesse. Toen hebben wij gezegd dat vrijdag een ander Guyana op het veld zou staan". Zo begon de coach van Guyana,
Joseph Wilson, de persconferentie na de wedstrijd tegen Suriprof/Natio. De buren wonnen deze wedstrijd overigens verdiend met 2-1.

Suriprof/Natio heeft een goede wedstrijd gespeeld, "maar onze passie om te winnen was groter", zei Wilson. Trainer Dean Gorré van Suriprof/Natio: "natuurlijk ben ik teleurgesteld over de uitslag, maar ik heb de spelers een compliment gemaakt dat ondanks de achterstand, zij zijn bleven strijden voor een beter resultaat".

Goede voornemens
Gorré merkte op dat Guyana te compact speelde achterin "en dat maakte het ons moeilijk om goed te combineren. Het veld heeft ons ook wel parten gespeeld, maar Guyana heeft terecht gewonnen. We zijn met het beste elftal gestart en dat is in overeenstemming gebeurd met coach Ricardo Winter". Enkele spelers van Suriprof moesten wennen aan het veld en hadden het in het begin echt moeilijk om in hun spel te komen.

De trainer zei om niet teveel naar het negatieve te kijken, maar de positieve zaken eruit halen. Hij gaat voor het groter plaatje en dat is helpen het Surinaams voetbal op een hoger niveau te brengen. "Zondag zullen we op dezelfde wijze spelen als de Guyanezen, met veel passion en pride. Het wordt een mooie wedstrijd". Suriprof/Natio speelt dan tegen Vitesse.

Imro Redmond
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May